0
  • No products in the cart.


Elk jaar beëindigen in Nederland tussen de 1600 en 1900 mensen hun leven, dat zijn zes mensen per dag. Het aantal pogingen tot zelfdoding ligt op ongeveer 94.000 per jaar. 257 per dag, 10 per uur. En dit zijn slechts de officiële getallen.. De ellende achter deze pogingen en gelukte suïcides is onbeschrijflijk, voor henzelf en voor de naasten.

Een Onvergetelijk Afscheid is een korte documentaire van 23 minuten over hoe het is als naaste om te maken te krijgen met suïcide. Een zoektocht naar antwoord op vragen waar waarschijnlijk iedereen in deze situatie naar zoekt..

Deze documentaire is een afstudeerfilm vanuit de Nederlandse Filmacademie en wordt geproduceerd in samenwerking met publieke omroep HUMAN. Op 27 juni 2017 zal de film in première gaan in het EYE Filmmuseum te Amsterdam.

Op deze website zal aangekondigd worden wanneer en waar de film wordt vertoond. Lees meer over de film en de makers, en volg de Facebook pagina voor de meest up to date ontwikkelingen.

Anderhalf jaar geleden ben hiermee geconfronteerd door iemand die mij heel dierbaar was. Ik wist niks af van haar problemen, terwijl we altijd over alles konden praten. De vragen die dat bij mij opriepen waren het startpunt voor deze film.

Ik kwam erachter dat ik verre van de enige ben die dit heeft meegemaakt. Dit motiveerde mij enorm om mijn eigen verdriet aan de kant te schuiven en een film te maken waar anderen hopelijk iets aan hebben en mensen kan overtuigen dat een gesprek over dit onderwerp helemaal niet zo eng is. Deze film verbeeldt dan ook  mijn persoonlijke zoektocht en wellicht ook van velen anderen.

Cláudio de Oliveira Marques, regisseur